Waar ben je naar opzoek?

De naam Klots

Het gaat er niet om of je binnen de lijntjes kleurt, het gaat erom dat je je eigen tekening maakt. #omdenken

Het maken van een eigen tekening, dat was het doel toen Wendy en Martine in februari 2017 hun kladblokken op de keukentafel neerlegden. Het plan was duidelijk: Een jeugdzorgorganisatie die de expertises jeugdzorg en onderwijs met elkaar verbindt. Want waar er een groot grijs gebied was ontstaan tussen deze twee belangrijke samenwerkingspartners werd het hoog tijd om wat kleur aan te brengen. Elkaar zien, horen en (weer) leren begrijpen. Daar waar niet alleen het kind ondersteuning nodig heeft, maar zij ook de ouders, verzorgers, leerkrachten en alle andere betrokken aan de hand willen meenemen. 

Wellicht een ideaal beeld. Wellicht een gevalletje "door het bomen het bos niet meer zien". Maar wat als ze het niet proberen? Belandt er dan een eigen gemaakte tekening bij het oud papier en zal deze voor niemand ooit zichtbaar worden? Nee.. dat was absoluut niet de insteek van Wendy en Martine. Zij pakten een stift en tekenden, schreven, tekenden nog eens en daar stond het: KLOTS. Dat moest het zijn. Maar wat betekent het nu eigenlijk?

KLOTS: KINDEREN LEREN ONTWIKKELEN THUIS & OP SCHOOL.

De letters vormen een afkorting van daar waar Klots hulpverlening inzet, thuis en op school. De plekken waar kinderen zich samen met anderen ontwikkelen.

Naast de samenvoeging van verschillende letters van het alfabet kent de naam ook een grote verbinding met het water. Iets waar Wendy en Martine nooit over uitgepraat raken... want heb jij weleens in één oogopslag gezien wat zich in en om het water afspeelt? Hoe de bodem eruit ziet? En hoe hevig sommige stromingen kunnen zijn? Of heb je weleens gezien hoe angstvallig stil water kan zijn terwijl er zoveel leven in leeft?

Heb je de zon zien weerkaatsen in het water?

Allemaal gebeurtenissen, belevenissen die een kind, een tiener en een volwassene metaforisch meemaken. Maar wat als de storm hevig is... Als je de route tijdelijk bent kwijtgeraakt... Als je nog wilt leren zwemmen... Of als het water tegen de rotsen klotst? Dan zijn de hulpverleners van Klots Jeugdhulp er om samen met jou weer je koers te kunnen bepalen en je bagageruim zo te vullen dat je deze ook zelfstandig kunt behouden.

Klots Jeugdhulp opende haar deuren op 23 februari 2017.